
Det är ganska trötta dagar som förflyter just nu. Dels kan man nog kalla mig lite lätt höggravid, och dessutom är det skördetid. Vilket innebär att jag är ensamstående ca 6:00-20:00 varje dag. Därför är jag extra tacksam att min stora tös nu är inskolad och får lek och stimulans på annat håll 3 timmar om dagen. För där känner jag att jag inte riktigt räcker till just nu.
Dock är jag förmodligen inne i "bygga bo"-perioden utav graviditeten.. Så jag har ändå svårt för att sitta stilla, utan vill gärna gå och pyssla och förbereda för den nye familjemedlemmens ankomst. Vilket resulterar i mycket trötta kvällar...
I morse ville tösen ha en apelsin efter frukost. Hon är väldigt förtjust i citrusfrukter överhuvudtaget, och eftersom jag fortfarande är inne i mina temakar-tankar så gick naturligtvis inte skalet till spillo! Dock kanske det hade varit bättre att riva skalet ifrån apelsinen, eftersom jag nu fick med mycket utav det vita lagret.
Nåja, testing testing!
Nåja, testing testing!

Sen hade jag ett halvt paket jäst kvar efter gårdagens bakning, inte kunde jag låta den ligga alldeles ensam i kylskåpet!
Så jag plockade fram ett recept jag ärvt utav min mor, på tekakor! Mycket roligt tyckte dottern, både att kavla, ta ut runda kakor och att nagga! Hon gjorde små, och jag stora.
Tyvärr blev det lite dålig stämning här hemma när degen var slut.. Men goda blev dom!
Tyvärr blev det lite dålig stämning här hemma när degen var slut.. Men goda blev dom!

Sen gick vi ut och plockade några nävar gräslök. Man får passa på nu, då jag gissar att det inte går att skörda gräslök så många veckor till. Vi klippte löken i små bitar, mortlade den lite lätt och blandade med smör, vitlökspulver och salt. Sen fryser jag in kryddsmöret och har till bland annat "vitlöksbaguetter" eller till en god köttbit.

Sen var det dags att skicka pluttan till förskolan, och min grundtanke var att jag skulle passa på att vila ett par timmar. Men när jag kom hem fick jag syn på den stora fina pumpan jag fått av svärmor några veckor tidigare. Så vilan blev kort, och den bestod utav googling på pumpa-recept. Jag har aldrig tillagat pumpa förut! Inte ens gjort en halloweenpumpa, så jag visste inte vad som väntade mig när jag satte kniven i den...

Ni som har öppnat en pumpa förut vet säkert att det var ingen större vetenskap. Jag vet inte vad jag väntade mig! Kände mig som en kirurg som skulle utföra hjärtoperation eller något ;)
Men det blev en hel del pumpa! Så jag googlade fram att den går bra att frysa. Jag gjorde 4x300 gram i tärningar och resten i stavar. Så får vi se vad jag hittar på framöver!
Pumpakärnorna tänkte jag försöka rosta, men det blir en annan dag...
Den femte 300-grammaren med tärningar kokade jag soppa på! Tillsammans med bland annat lite apelsin, chili, vitlök och morötter. Kvällsmaten var därmed given.
Tekakor, pumpasoppa och så tog jag upp lite kantareller ur frysen som jag stekte och strödde på soppan.
Men det blev en hel del pumpa! Så jag googlade fram att den går bra att frysa. Jag gjorde 4x300 gram i tärningar och resten i stavar. Så får vi se vad jag hittar på framöver!
Pumpakärnorna tänkte jag försöka rosta, men det blir en annan dag...
Den femte 300-grammaren med tärningar kokade jag soppa på! Tillsammans med bland annat lite apelsin, chili, vitlök och morötter. Kvällsmaten var därmed given.
Tekakor, pumpasoppa och så tog jag upp lite kantareller ur frysen som jag stekte och strödde på soppan.

Och ärligt talat.. Det var ätbart, men ingen smaksensation! Sen om det berodde på kocken, receptet eller att pumpa helt enkelt smakar så, det låter jag vara osagt. Men nästa gång blir det ett annat recept.
Kunde aldrig tänka mig att det skulle ta 3 timmar att ta vara på en pumpa, men får skylla på att jag inte hade någon vana!
Kanske har du massor utav pumpa-vana? Har du något smarrigt recept att dela med dig av, som smakar bättre än min soppa?
Kanske har du massor utav pumpa-vana? Har du något smarrigt recept att dela med dig av, som smakar bättre än min soppa?